κυνηγητές εμείς της γοητείας των ονείρων..

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Derby

   Το Σάββατο που μας πέρασε είχε ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός. Είναι η πρώτη χρονιά , ίσως, που ένα ντέρμπι, στο οποίο παραδοσιακά παίζεται καλή μπάλα, μου φαινόταν τόσο αδιάφορο, ή , καλλίτερα, δευτερεύον σε σχέση με τα όσα γίνονται δίπλα μας..παρ'ολα αυτά, το Σάββατο το βράδυ αποφάσισα να πάω να δω το ματς σε ένα καφενέ των Εξαρχείων, το οποίο παραδοσιακά μαζεύει κόσμο όταν έχει αγώνα..αφού διέσχισα σχεδόν όλο το κέντρο, μέσα σε τσουχτερό κρύο και περνώντας ανάμεσα σε σκουπιδαριό και περιφερόμενους ναρκωμανείς (...) έφτασα στα Εξάρχεια..τα μαγαζιά ήταν σχετικά γεμάτα, διασκεδάζοντας κάπως την εντύπωση αυτής της " απάλευτης " μουντάδας...προς μεγάλη μου έκπλήξη , το μαγαζί με τον περισσότερο κόσμο ήταν το καφενείο που έδειχνε το ντέρμπι..από πιτσιρικάδες και πρωτοετείς φοιτητές, μέχρι γεροντάκια και μετανάστες, όλοι στριμώχτηκαν για να ζήσουν άλλο ένα 90λεπτο πάθους, τάκλιν, φαντεζί ενεργειών και αστείων στιγμιοτύπων...για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι ένα ντέρμπι καθηλώνει, ακόμη και αν πλέον όλα έχουν απαξιωθεί, φανέλες , σύμβολα , ιδεολογίες ,πάικτες -  ήρωες..ακόμη και εάν δεν υπάρχει ( δυστυχώς) κανένας Μαύρος η Δεληκάρης, ο κόσμος θα πάει να δει αυτούς τους "πληρωμένους λεγεωνάριους" του Ολυμπιακού ή την αντίστοιχη μετριότατη φετινή ΑΕΚ, που μας κάνει να νοσταλγούμε ακόμη και τα χρόνια των Ντέμη -Φερρέρ...καλώς ή κακώς, η ανάγκη για καλή μπάλα , θέαμα και χαβαλέ θα συνεχίσει να υφίσταται, εις πέισμα του κάθε Μάκαρου , Μπέου και του σχετικού σάπιου ποδοσφαιρκού κατεστημένου..οι γκολάρες που μπήκαν και από τις δύο πλευρές το αποδεικνύουν περίτρανα.
Το τέλος του αγώνα μας βρήκε να βγαίνουμε ξανά στους κρύους δρόμους...κάποιοι θα συνέχιζαν για ποτό, άλλοι θα αναζητούσαν την θαλπωρή του σπιτιού τους..το μόνο βέβαιο είναι ότι άλλο ένα ντέρμπι ήταν ήδη παρελθόν...μέχρι το επόμενο πάντα!!

Υ.Γ 1. Την ίδια ώρα , σε ένα παράλληλο ποδοσφαιρικό σύμπαν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ ερχόντουσαν ισόπαλες 1-1, με τη Λίβερπουλ να δείχνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια ικανή ακόμη και για πρωτάθλημα.
Υ.Γ 2. To HUMBA! είναι ένα φανζίν που ασχολείται με την οπαδική κουλτούρα και τη σχέση των σπορ με την κοινωνία, την πολιτική και τον πολιτισμό. Αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά http://www.humbazine.gr/istoselida.htm
                                                 
                                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου